ROSEDALE LABRADORS

Bemutatkozás, elérhetőségek

DEERFIELD CAMERON

Adatok, kiállítási eredmények

INVICTUS FRIEND CHRISTMAS GREAT DESIRE

Adatok, kiállítási eredmények

ROSEDALE LABRADORS HISTORY

Anno 2008-tól, események, hírek, érdekességek

LABRADOR RETRIEVER

A kutyatartásról, illetve amit a labradorról tudni kell

VENDÉGKÖNYV

Írjon nekünk, kérdések vélemények
 


                                       RoseDale Labradors History  


2010.04.12. ALOM HÍREK

2010.04.12. 8 kis Labrador Retriever látott napvilágot, nagy-nagy örömünkre, hiszen Reggie fiunk első fedezése volt. A kicsik sárga színűek, 5 kan és 3 szuka. A Fanta gazdinál lehet érdeklődni a kölykökről.

Alapadatok:

Anya: PEARL OF LABRADOR ANGEL-SUSIE 
         KV-TSZ-VAV vizsga
Apa:  HJCh INVICTUS FRIEND CHRISTMAS GREAT DESIRE
         KV-TSZ vizsga

Fanta                                                                              A kicsik                                                                             Reggie       

                                                                     A kölykökről további információ: 06 30 529 3900, 06 30 549 17002010.04.03. MISKOLC NEMZETKÖZI KIÁLLÍTÁS - CACIB
Szombaton a miskolci kiállításon vettünk rész. Reggie 2 éves volt decemberben, így nyilt osztályban neveztük, illetve vezettük fel. Hat nevezett Labrador Retriever volt a nyilt osztályban. Reggie kitűnő minősítést kapott Kórózs András bíró úrtól. Sajnos a leírásból nem derült ki döntésének indoklása, csak annyi, hogy minden tekintetben kitűnő Reggie. Minden esetre gratulálunk Reggienek és az első helyezettnek is: Port of Nessie Amigo-nak!


2010. 02. 08.
Reggie és Rony Csípő, könyök-dysplasia és szem szűrése a napoban megtörtént. Mindkét labi jól van, eredményeik hibátlanok oldalaikra részletesen feltöltöttük.

2009.12.03. Deerfield Cameron 2,5 éves standard fotó2009.11.29. ERDŐK, MEZŐK...
Vasárnap szép napos reggelre ébredtünk, hideg sem volt (4°C) jó alkalom sétára és gyakorlásra a fiúkkal. Mindig sok fejtörést okoz, hová is menjünk ahol csak mi lehetünk, nincsennek emberek, neveletlen agresszív kutyákat sétáltató egyének, ahol nincs szemét az erdő és árkok szélén, ahol csak mi lehetünk együtt a természettel. Hová is menjünk? Egyre inkább tudatosul bennem, hogy ilyen hely nem is létezik, legalábbis Magyarországon, sajnos. A házunktól 6km lévő erdőbe járunk barangolni, mélyen be kell menni ahhoz, hogy "szemétmentes" területen tudjuk sétálni anélkül, hogy arra kellene figyelnem mikor sérül meg valamelyik fiú a leborított különféle hulladékoktól. Rá kellett jönnöm, nincs az az erdő ami érintetlen lenne. Mit kellene ahhoz tenni, hogy ez ne így legyen? Tehetünk e bármit is? Erdei sétánkkor két szemetes zsákkal indulok, mivel csak két kezem van. Séta közben gyűjtjük a szemetet, haza felé pedig az erre kijelölt helyre visszük. Reménytelen vállalkozás mondhatom, hiszem új és újabb kihívással kell szembenéznünk. Most vasárnap találtunk egy olyan helyet, ami érintetlennek tűnt, erdővel körülvett tisztást, kiváló hely a tréningre. Sajnos építési törmelékből itt sem volt hiány. Pedig már reménykedtem. Magyar mentalitás tisztelet a kivételnek. Mikor fogunk felnőnni ahhoz, hogy megértsük életünk része a természet, nélküle élni nem lehet. 

                                       
                                    Az erdő fohásza

                   Vándor, ki elhaladsz melletem, ne emelj rám kezet!
                    Én vagyok tűzhelyed melege hideg téli éjszakákon, 
                          én vagyok tornácod barátságos fedele,
                      melynek árnyékába menekülsz a tűző nap elől,
                             és gyümölcsöm ontja szomjadat.
                      

                       Én vagyok a gerenda, amely házadat tartja,
                                 én vagyok asztalod lapja,
                            én vagyok az ágy, melyben fekszel,
                          a deszka, amelyből csónakodat építed.
              Én vagyok házad ajtaja, bőlcsőd fája... ... koporsód fedele.
            Vándor ki elmégy mellettem, hallgasd meg kérésem: NE BÁNTS!
   

2009.11.24. ÚJ MENÜ AZ ODALON
Mint, az eddig látható volt a főoldalunkra tettük fel azokat az információkat, híreket és beszámolókat amelyek labijainkkal történtek egy adott évben. Mivel egyre nőtt az információ ezért készítettünk egy új menü oldalt, hogy ezen a felületen legyenek elérhetőek az infók. Az új menü oldal neve a "Rosedale Labradors History". Ide kattintva találjátok a fiúkról szóló írásokat. Ezentúl a főoldalon csak hívatkozásokat fogunk kiírni utalva az elérhetőségre. 

2009.11.01. TÉLRE KÉSZÜLVE . . .
Ebben az évben már nem veszünk részt kiállításokon. Ahol szerettünk volna megjelenni, ott megjelentünk, amit el szerettünk volna érni azt elértük, ősztől-tavaszig a játék és a közös barangolások idejét éljük. Elérkezett az ősz és lassan a tél is beköszönt. Számunkra most kezdődik igazán a szezon, hiszen a rétek, erdők elcsendesednek és téli álomra készülnek. Nincs annál felemelőbb pillanat, mikor vastag hóval borított erdőben megállunk egy percre és élvezzük a tökéletes csendett és nyugalmat, amit csak a labik lába alatt roppant hó tör meg néha. Tökéletes pillanatok és tökéletes órák együtt a kutyáinkkal, elszakadva mindattól, amit a hétköznapokban megélünk és végre, ha csak rövid időkre is, de harmóniátra találunk, amit csak a természet elérhető közelsége adhat meg nekünk. A fiúkkal ilyenkor járunk igazán sokat a természetbe, hiszen imádják a hűvös időt, a havat és ekkor a legaktívabbak. Nem beszélve arról, hogy a rettegett közellenség a kullancs is megszűnik létezni erre a pár hónapra! 
 

2009.07.25. DEBRECEN ÉJSZAKAI NEMZETI KIÁLLÍTÁS - CAC
A napközbeni kellemes esős idő már nem annyira kedvezett az éjszakai kiállítás résztvevőinek többszőr eleredt az eső, széllel mennydörgéssel. Reggie-t növendék osztályban vezettem fel, Kitűnő I. CAC címett szertett, jó zárása volt ennek a már amúgy is kellemes és eredményekben gazdag napnak. Gratulálunk neki!2009.07.25. DEBRECEN TENYÉSZSZEMLE ÉS KÉPESSÉGVIZSGA
A mai szombaton kegyes volt hozzánk az időjárás, az előző napokkal ellentétben kellemesen hűvös, esős idő volt, ami kedvezett a képességvizsga résztvevőinek. A program tenyészszemlével kezdődött Reggie megkapta a tenyészthető minősítést. A nap további részében a képességvizsgára került sor, Hosszúpályi mellett a nagyréten. A képességvizsga feladatait Reggie maradtéktalanul tejesítette kiválóan dolgozott, minden tekintetben az elvárható maximumot hozta. Az elérhető 100 pontból így a maximális 100 pontot szerezte meg. A program jól szervezett volt, baráti hangulatban telt el, sok résztvevővel, ami külön öröm volt. Gratulálunk minden résztvevő eredményéhez és perszre Reggienek is!:) 

                                                                             


2009.06.20. SZÉKESFEHÉRVÁR NEMZETKÖZI KIÁLLÍTÁS - CACIB
Az időjárás ismét nem kedvezett a székesfehérvári kutyakiállítás résztvevőinek. Reggie-t Imre barátunk vezette fel növendék osztályban, mi most nem tudtunk részt venni a kiállításon. Reggie növendék osztályban Kitűnő I. CAC, CACIB, illetve fajtagyőztes HFGY-BOB címeket szerzett, ismét büszkék lehetünk rá. Testvére Mary növendék osztályban Kitűnő I. CAC, Res.CACIB eredményt ért el. Gratulálunk nekik!

Reggie

2009.05.31. NYÍREGYHÁZA NEMZETI KIÁLLÍTÁS - CAC
Nem kedvezett az időjárás a mai nyíregyházi kutyakiállításnak. Sajnos egész nap zuhogott a eső, mindenki próbálta menedékben eltölteni ezt a napot. A kiállítás az eső ellenére nagyon színvonalas, jól szervezett kiállítás volt szép környezetben. Reggie fiatal osztályban indult, Kitűnő I. osztálygyőztes HPJ, Best Junior, Junior BIS eredményeket ért el, nagyon büszkék vagyunk rá. Reggie a HPJ címmel teljesítette a Hungaria Junior Champion HJCh cím követelményeit. Testvére Mary szintén kitűnően szerepelt ismét, Kitűnő I. CAC, BOB, Res. BOG címeket szerzett. Gratulálunk nekik! 

Reggie                                                Mary                                                Reggie


2009.05.24. SZOLNOK NEMZETI KIÁLLÍTÁS - CAC
Ma Szolnokon rendeztek kiállítást, Reggie ismét növendék osztályban indult. Kitűnő II. helyezést ért el, a címek nem kerültek kiadásra, hogy miért nem, arról a bírót kellene megkérdezni. Először voltam kiállításon Szolnokon, finoman szólva sem tartozott a szinvonalas kiállításaim közé. Talán jövőre szinvonalasabb kiállítást rendeznek, bízzunk benne:)!
 

2009.05.16. BUDAPEST NEMZETKÖZI KIÁLLÍTÁS - CACIB
Budapesten ma CACIB kiállítást rendeztek, Reggie növendék osztályban indult. A labikat most is, mint ahogy már megszokhattuk barátom, Mészáros Imi vezette fel. Reggie Kitűnő I. osztálygyőztes, CAC, CACIB címeket söpörte be. Testvére Mary fiatal osztályban indult, Kitűnő I. HPJ, fajtagyőztes címeket szerzett. Mary ezzel teljesített a Hungária Junior Champion HJCh követelményeit. Gratulálunk nekik ismét kitűnően szerepeltek.
 
Reggie                                                Mary                                              Reggie
 

2009.04.18. TATA LABRADOR RETRIEVER SPECIALITY KIÁLLÍTÁS
Ma Tatán Labrador Retriever Speciality kiállítás volt. Reggie Növendék osztályban indult, Kitűnő I., osztálygyőztes, CAC címet szerzett. Testvére Mary Kitűnő II. Res.CAC lett. A testvérek kutyapárban is ringbe szálltak a győzelemért. A legszebb kutyapár címet is
megszerezték. Gratulálunk nekik!

Reggie                                             Mary                                                       Reggie & Mary

2009.04.13. SZILVÁSVÁRAD NEMZETI VADÁSZKUTYA KIÁLLÍTÁS - CAC 
Húsvét hétfőn Szilvásváradon vadászkutya CAC kiállítás volt, Reggie fiatal osztályban Kitűnő I. HPJ címet szerett. Mary Kitűnő I. HPJ. Mindkét napon a labik tenyésztője, Mészáros Imi volt a felvezető, köszönet a profi munkájáért. 

Reggie                                                Mary                                               Reggie 

2009.04.12. SZILVÁSVÁRAD NEMZETKÖZI KIÁLLÍTÁS - CACIB 
Eljött a húsvét! Vasárnap Szilvásváradon CACIB kiállíáts volt CRUFTS kvalifikációval. Reggie fiatal osztályban indult. Kitűnő I. HPJ, Best Junior címet szerzett, illetve kvalifikált a 2010-es The NEC Birmingham angliai kiállításra. Testvére Mary Kitűnő II. helyezést ért el. Gratulálunk nekik. 

                                                         
                        Reggie                                                                           Mary 

2009.03.29. BÉKÉSCSABA NEMZETI KIÁLLÍTÁS - CAC 
Vasárnap Békéscsabán voltunk kiállíátáson (CAC). Reggie fiatal osztályban Kitűnő II. helyezést ért el, sajnos lesütött fejjel futott ezért lett a második! Mary ismét tarolt: Kitűnő I. HPJ, Best Junior, Junior BIS! Gratulálunk nekik!

2009.03.22. KISKUNFÉLEGYHÁZA NEMZETI KIÁLLÍTÁS - CAC 
Reggie vasárnap a kiskunfélegyházi CAC kiállításon vett részt. Első debütálása volt fiatal osztályban. 5 fiatal osztályos kan közül Kitűnő II. helyezést ért el. Testvére Mary, szintén fiatal osztályban Kitűnő I. HPJ, fajtagyőztes, BOB, Res.BOG címeket söpörte be, gratulálunk a testvérpárnak! 2008 Rosedale.hu - Minden jog fenntartva!   Írjon nekünk | Webmester
Free Counter Webdesign: Zone 404